Lucian Croitoru: Zona euro este cel mai mare proiect al Europei, nu cred că se va prăbuşi

Posibila destrămare a zonei euro iese din discuţie, acesta fiind cel mai mare proiect al Europei, pentru care se discută deja despre alocarea de finanţări care să suplimenteze nevoile financiare ale zonei euro în următoarea perioadă, a spus Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naţio­nale, potrivit mediafax.ro.

“Adoptarea monedei euro este cel mai mare proiect al Europei, iar statele membre ale UE vor face tot ce le stă în putinţă pentru a evita destră­marea zonei euro. Nu cred că se poate vorbi de destrămarea zonei euro, dar acest lucru nu înseamnă că ar fi imposibil să se întâmple”, a spus Croitoru, prezent marţi seară la un eve­niment organizat de şcoala de afaceri WU Executive Aca­demy, care oferă pe piaţa locală un program de Executive MBA.

Afirmaţia sa, generată de o întrebare a unui student la pro­gramul de EMBA, vine în contextul în care ideea dispariţiei monedei unice tinde să se insinueze deja în mediile financiare internaţionale. Minis­trul polonez de externe Radek Sikorski, aflat la Berlin, a cerut Germaniei să facă ceva îm­potriva unei prăbuşiri a zonei euro care ar avea “consecinţe apocaliptice”. În acelaşi timp, Italia a ajuns să plătească aproape 8% pe an pentru a-şi putea plasa obligaţiunile.

Sursa articol: mediafax.ro
Sursa foto: rahoveanu.wordpress.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *