Europarlamentarul Luhan avertizează în legătură cu BAC-ul: “Un număr record de candidaţi vor încerca să guste din cadoul electoral “

Europarlamentarul PDL Petru Luhan apreciază, potrivit unui comunicat transmis, că procentul de promovabilitate la Bacalaureatul USL din acest an va fi de peste 50 la sută pentru că istoria guvernărilor PSD şi PNL la Ministerul Educaţiei anticipează un examen uşor.

Comentariul europarlamentarului:

”Mai este foarte puțin până când vor începe examenele naționale programate pentru lunile iunie-iulie 2012. Elevii pot răsufla ușurați! Ministrul interimar al Educației Liviu Pop anunța de curând că este convins că  aceștia sunt cu mult mai bine pregătiți în 2012, decât în anul precedent. E și normal ca ministrul Pop, instalat de doar câteva săptămâni, să fie la curent cu stadiul pregătirii individuale a elevilor care vor participa la examenele naționale. Oricum, afirmația ministrului Pop promite de la sine copiilor un examen de an electoral , chiar dacă tipicul organizării este identic cu cel din guvernarea PDL.  Elevii au înteles mesajul ministrului, astfel că anul acesta, un număr record de candidați vor încerca să guste din cadoul electoral USL.

În consecință, istoria educațională a guvernărilor PSD sau PNL, aceea în care elevii au fost tot timpul extrem de bine pregătiți, pare să se repete. Dacă ne uităm pe datele în care cele două partide au deținut portofoliul Educației în epoca pilelor și a nepotismelor, educaționale desigur, acestea arată cam așa: în 2001 și 2002 sub bagheta magică a doamnei ministru Ecaterina Andronescu, mai mult de 86% dintre elevi au fost pregătiți să facă față examenului maturității (2001 – 86,28%, 2002- 86,71%). Nici în mandatul ministrului Atanasiu cartea nu a dus-o rău: procentele de promovabilitate au depășit în medie 80% (2003 – 76,82%, 2004 – 84,60% ). Cât privește mandatul mirelui Adomniței, procentele s-au încadrat în același rigori: 80,78%. Doar că  rigorile românești marca PSD și PNL nu s-au confirmat internațional în era demolării cărții și a perfomanțelor națiunii.  Datele pe  care elevii le înregistrau la testările internaționalePISAclasau țara noastră pe penultimul loc mondial.

Cât privește modul de organizare a examenelor naționale din acest an, conform vocilor oficiale acestea vor fi corecte, fără fraude sau tentative de furt. Cum vor face asta? Prin monitorizarea video a examenelor naționale. Chiar și procurorul șef Ponta s-a declarat pro camere video în sălile de examinare ca și când mereu a împărtășit acest tip de organizare.  A uitat dl procuror că anul trecut plângea de mila copiilor torturați de sistemul Funeriu. Nici Antonescu nu s-a ținut mai tare, și el a fost profund afectat de felul în care elevii au fost tratați, batjocoriți și stresați de prezența camerelor video în sălile de examinare. Cât o privește pe mama elevilor și a profesorilor, Ecaterina Andronescu acesta declara că supravegherea video este o umilință la adresa profesorilor. Mă întreb ce este mai umilitor pentru profesori: instalarea camerelor video în sălile de examinare sau cei 4 RON pe care USL îi oferă profesorilor pentru o lucrare corectată? Cât despre Ioan Mang cel căruia îi place să-i copieze pe autorii străini, îl înțelegem de ce anul trecut era profund deranjat supravegherea video a examenelor naționale.

În concluzie, deși examenele naționale sunt organizate, cel puțin ca intrefață,  pe aceleași rigori ale anului trecut sunt convins că rezultatele vor fi cu mult diferite de anul 2011, pe principiul lupul își schimbă părul dar năravul ba! Vorbim de un capital electoral important (părinți, bunici, elevi care au împlinit 18 ani) care nu merită dezamăgit chiar dacă asta presupune umilința cărții și a generațiilor acestei țări. Îndrăznesc un prognostic al promovabilității bacalaureatului USL de cel puțin 50%.”

Foto: ghidcabinet.ro

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.