Luni, 21 mai 2012, ora 19:30 – Cristian Andreescu vine la Cafeneaua Complexităţii

Dincolo de studiul psihologiei umane,  cei doi s-au incumetat sa sondeze Mintea profunda, constientul individual si Colectiv, sa desluseasca mecanisme profunde ale comportamentului uman, fiind practic promotorii stiintei Mintii.

Relaţia dintre Freud şi Jung este una cu totul speciala si care merita nu doar o seara de discutii la Cafeneaua Complexitatii ci structurarea unei teme de cercetare in cadrul CSC, pornind da la faptul ca Freud şi Jung au fost primii care au fundamentat  nevoia de schimbare a mentalităţii strict ştiinţifice in stuidiul psihologiei, si asta prin prin deschiderea către spiritual şi explorarea unor lumi care au fost dintotdeauna chemare a spritelor celor mai înalte.

In aceasta seara Cristian Andreescu va trece în revistă cu ajutorul multor exemple, reducţionismul ştiinţei sfărşitului de secol 19, empirismul temerar al gîndirii începutului de secol 20 pentru a se ajunge la spargerea barierelor convenţiilor ştiinţifice şi la abordarea celor mai generoase teme.

Ne vom ocupa mai putin de teoria inconştientului colectiv şi de arhetipuri, cât de alchimie, Nietzsche, OZN, sincronicitate, principiul finalităţii, Iov, Satana şi Dumnezeu.
Şi în final, puţină „serendipity” , aşa cum o vede Andreea Tănăsescu cu ochii în viitor.

Mai multe informatii aici.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *