Fondurile europene pentru agricultura-cati bani, pentru ce se dau? Dezbatere la emisiunea Calea Europeana, B1 TV

Emisiunea Calea Europeana de luni a fost dedicata banilor pe care UE ii pune la dispozitia Romaniei pentru agricultura. Sunt capabili romanii sa faca proiecte suficient de bune? Cum se implica functionarii romani in promovarea acestor proiecte? Cati bani ne da UE si cum ii putem folosi? Cei care au urmarit emisiunea Calea Europeana de luni, 6 aprilie au aflat raspunsurile de la directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit. 

Acesta a declarat ca peste 1,2 miliarde de euro din fondurile SAPARD au fost deja folosite. Pentru anul trecut, fata de cele 1,7 miliarde de euro pusi la dispozitia Romaniei in programul european de dezvoltare rurala, proiectele depuse au fost in valoare de aproximativ 5 miliarde de euro. Ceea ce inseamna ca fermierii si autoritatile locale s-au miscat bine, in ciuda celor publicate in presa ultimilor ani. Romania are de primit fonduri postaderare de dezvoltare rurala in valoare de 8,2 miliarde de euro, pana in 2013. Dat fiind intersul manifestat de dumneavoastra fata de tema emisiunii, vom incerca sa continuam seria dedicata fondurilor europene pentru dezvoltare rurala. Veti avea exemple concrete de proiecte admise, detalii despre proceduri si alte raspunsuri la intrebarile pe care va invitam sa le postati in sectiunea comentarii de la aceasta tema.

Emisiunea va fi redifuzata joi, 9 aprilie, de la ora 13.

Detalii despre programele cu finantare europeana gestionate de Ministerul Agriculturii gasiti la adresa http://www.madr.ro/pages/page.php?self=055⊂=05504

Share daca ti-a placut articolul:

5 Responses to Fondurile europene pentru agricultura-cati bani, pentru ce se dau? Dezbatere la emisiunea Calea Europeana, B1 TV

 1. sabin enache 06/04/2009 at 10:32

  in primul rand doresc sa va multumesc pentru faptul ca ati adresat in direct intrebarea mea de saptamana trecuta

  si sa va doresc mult succes in continuare !

  sabin

  Reply
 2. dany 06/04/2009 at 12:33

  se dau fonduri europene pentru o ferma de chinchilla?

  Reply
 3. dany 06/04/2009 at 14:00

  se pot da fonduri la o ferma de chinchilla?
  va rog raspundetimi aici

  Reply
 4. sabin enache 07/04/2009 at 17:30

  pai la prima strigare dupa cum suna nu stiu daca te pot lua in serios cei de la comisie

  primul pas pe care ar trebui sa-l faci este sa iti intocmesti un plan demn de luat in serios

  in fine… asta e parerea mea… no offence or anything

  Reply
 5. Producatori agricoli 04/11/2010 at 12:36

  E un lucru bun ca se ofera fonduri europene care sa sustina agricultura. Astfel, multi dintre cei care ar dori sa isi deschida o ferma si nu au fondurile necesare, au o noua sansa.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.