Macovei: Rusia joacă necinstit şi ilegal împotriva intereselor Moldovei

macovei monicaEuroparlamentarul Monica Macovei critică decizia serviciului sanitar rus de a interzice importurile de vin din Republica Moldova.

Embargoul impus de Federaţia Rusă pe importurile de vin este o încercare urâtă de destabilizare a parcursului european al Republicii Moldova. Această provocare arată că Federaţia Rusă nu îi respectă pe cetăţenii Republicii Moldova şi vrea sa le interzică prosperitatea pe care le-o oferă piaţa Uniunii Europene“, declară Macovei, potrivit unui comunicat de presă remis presei.

Europarlamentarul, preşedintele delegaţiei PE la Comisia parlamentară de cooperare UE – Republica Moldova, susţine că R. Moldova se poate adresa Organizaţiei Mondiale a Comerţului pentru încălcarea Acordului General pentru Tarife şi Comerţ şi poate cere despăgubiri din partea Federaţiei Ruse. Monica Macovei a mai spus că va solicita Comisiei Europene să susţină demersurile Republicii Moldova în acest sens.

Serviciul federal sanitar al Rusiei „Rospotrebnadzor” a anunţat oficial pe pagina sa de internet că a oprit importul de produse vitivinicole din Republica Moldova. Interdicţia va rămâne în vigoare până când autorităţile moldoveneşti vor asigura un complex de măsuri care să garanteze calitatea bună a produselor.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *