MAE al Republicii Moldova dezminte informațiile referitoare la impunerea de vize cetățenilor ruși: Nu corespund adevărului

Ministetrul de Externe al Republicii Moldova a dezmințit miercuri informațiile apărute în urmă cu o zi în presă referitoare la intențiile autorităților de la Chișinău de a modifica regimul de vize între Republica Moldova și Federația Rusă, potrivit unui comunicat al MAE al Republicii Moldova. 

Parlamentarii moldoveni au precizat că inițiativa de a introduce vize pentru cetățenii ruși este o noutate și cataloghează acest lucru drept un fals mediatic, potrivit Deschide.md, informează Agerpres.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a precizat că se opune introducerii regimului de vize pentru cetățenii Federației Ruse în cadrul unei declarații care a apărut marți în Izvestia. “Nu văd niciun motiv pentru introducerea vizelor. Nu văd la ce ar servi asta Republicii Moldova și relațiilor noastre bilaterale, mai ales că în Federația Rusă se află peste 500.000 dintre cetățenii noștri. E limpede că atunci când cineva promovează asemenea idei nu se gândește că asta îi va afecta în primul rând pe cetățenii noștri. Eu consider că este o provocare”, a afirmat înaltul oficial, citat de Izvestia.

Igor Dodon a făcut afirmațiile fără a verifica dacă Legislativul moldovean a dezbătut acest aspect, lucru negat de aceștia. Problema care se ridică este faptul că această speculație a fost pe larg mediatizat marți în Rusia, ceea ce a stârnit numeroase comentarii.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.