MAE, despre litigiul cu Bulgaria: Examinăm toate posibilităţile pentru un compromis avantajos pentru ambele părţi

MAE a precizat, miercuri, la solicitarea Mediafax, că România va examina împreună cu partenerii bulgari “toate posibilităţile de ajungere la un compromis avantajos pentru ambele părţi” în ceea ce priveşte litigiul din Marea Neagră.

“România şi Bulgaria sunt angrenate de mai mult timp într-un proces de negocieri privind delimitarea mărilor teritoriale, a suprafeţelor de platou continental şi a zonelor economice exclusive ale celor două ţări în Marea Neagră. Negocierile româno-bulgare pe tema delimitării spaţiilor maritime au debutat în anul 1994, până în prezent având loc 14 runde”, a precizat MAE.

Ministerul român de la Bucureşti mai precizează în răspunsul transmis că “negocierile se poartă între delegaţii la nivel de experţi, conduse de conducătorii departamentelor juridice din ministerele afacerilor externe ale celor două ţări”.

“Reiterăm în context faptul că relaţiile noastre cu Bulgaria se desfăşoară în spiritul bunei vecinătăţi, al excelentei colaborări ca ţări membre UE şi NATO. România urmăreşte, în prezent, soluţionarea problematicii menţionate pe calea negocierilor bilaterale şi va examina împreună cu partenerii bulgari toate posibilităţile de ajungere la un compromis avantajos pentru ambele părţi. Avem speranţa că vom ajunge de la un acord prin negocieri bilaterale într-un interval de timp rezonabil”, conchide MAE.

Context: Cristian Diaconescu: Avem un litigiu cu Bulgaria

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: pasiuneapescuitului.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.