MAE: Iulian Buga este propunerea de ambasador pentru SUA

iulian buga mae.roMinisterul Afacerilor Externe confirmă că diplomatul Iulian Buga este propunerea făcută şi agreată de ambasador al României la Washington, acesta urmând să fie audiat “în perioada imediat următoare” de comisiile de politică externă ale Parlamentului.

Purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, a confirmat joi, într-o conferinţă de presă, că Buga este numele “propus şi agreat” pentru ocuparea funcţiei de la Washington, adăugând că acesta va fi audiat de comisiile parlamentare în “perioada imediat următoare”, informeaz[ Mediafax.

Potrivit procedurii de nominalizare a ambasadorilor României, MAE înaintează Preşedinţiei propunerile. Şeful statului decide asupra trimiterii la post după ce ambasadorii propuşi sunt audiaţi de comisiile reunite de politică externă ale Parlamentului, avizul acestora fiind însă consultativ. De asemenea, procedura presupune şi obţinerea, înainte de trimiterea la post, a agrementului din partea ţării în care ambasadorul respectiv va reprezenta România.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: MAE.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *