MAE: Norvegia nu a spus că se opune aderării României la Schengen

titus-corlateanMinisterul Afacerilor Externe a precizat, ca reacţie la articolele apărute în presa internaţională şi, ulterior, în cea română despre opunerea Norvegiei faţă de aderarea României şi Bulgariei la Schengen, că niciun oficial guvernamental de la Oslo nu a făcut o declaraţie de asemenea natură, informeaza Gandul in pagina online.

„Din contră, cu prilejul întâlnirilor avute la diverse niveluri cu oficialităţile norvegiene, partea română a fost asigurată de faptul că Norvegia susţine aspiraţiile legitime ale României de aderare la Spaţiul Schengen, având în vedere statutul şi relaţiile speciale pe care Norvegia le are cu UE”, a transmis diplomaţia română presei.

„Reamintim faptul ca Norvegia nu este membră a UE, însă participă pe deplin la Spaţiul Economic European şi la Acordul Schengen, neavând însă, sub aspect strict tehnic, drept de vot în Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne”, se arata in comunicat.

Presa bulgară scria sâmbătă, citând Radiovesti.ru, că Norvegia s-ar putea opune aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, pentru că norvegienii se tem de un nou val de criminalitate.

Sursa: Gandul.info
Foto: MAE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.