MAE: Sfaturi de calatorie in strainatate cu ocazia sarbatorilor de iarna

Cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia cetăţenilor români câteva informaţii de călătorie utile privind principalele destinaţii de vacanţă pentru această perioadă (Austria, Bulgaria şi Elveţia), potrivit unui comunicat dat publicității.

Indiferent de destinaţie, cetăţenii români care decid să se deplaseze în afara graniţelor ţării pentru a-şi petrece vacanţa de iarnă sunt sfătuiţi să ţină cont de recomandările MAE şi să consulte periodic pagina oficială de internet (www.mae.ro)  pentru a obţine în permanenţă informaţii actualizate privind condiţiile de călătorie din statul de destinaţie.

În cazul apariţiei unor situaţii deosebite, misiunile diplomatice ale României în străinătate sunt pregătite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români, în conformitate cu legislaţia în vigoare, la cerere sau din oficiu, în funcţie de posibilităţile concrete de acţiune ale acestora, se arată în comunicat.

Sfaturile de călătorie sunt disponibile aici: sfaturi_calatorie_strainatate

Pentru cei care au ales destinații de vacanță Austria, Bulgaria sau Elveţia, informatiile puse la dispoziție de MAE pot fi accesate aici: ghid_austria_bulgaria_elvetia

 

Foto: http://commons.wikimedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.