MAE: Un diplomat român a fost numit şef al Delegaţiei UE la Abu Dhabi

Flag of RomaniaDiplomatul român Mihai Stuparu a fost numit şef al Delegaţiei Uniunii Europene la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) de către Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politica de securitate, informează  MAE.

„Numirea diplomatului român în această importantă funcţie a Serviciului European de Acţiune Externă reprezintă atât o recunoaştere a meritelor candidatului român, a experienţei acestuia în misiuni importante inclusiv în state arabe, cât şi a reputaţiei şi experienţei diplomaţiei româneşti în regiune cât şi în lume”, a apreciat ministrul afacerilor externe, Titus Corlățean. Aceasta reflectă, totodată, politica şi eforturile constante ale Ministerului Afacerilor Externe pentru pregătirea adecvată şi promovarea candidaţilor români competenţi, la toate nivelurile decizionale ale Serviciului European de Acțiune Externă.

Numirea lui Mihai Stuparu în funcţia de Şef de Delegaţie UE la Abu Dhabi este a treia poziţie de conducere în cadrul SEAE, pe care România o obţine, după nominalizarea ambasadorului Viorel Isticioaia în funcţia de director general pentru Asia, în 2010, şi a lui Traian Hristea în funcţia de Şef al Delegaţiei UE la Erevan, în 2011. În acest moment, prezenţa românească în cadrul Serviciului se ridică la 18 persoane, din care 11 în Centrala de la Bruxelles şi 7 în delegaţiile UE.

Mihai Stuparu este membru al Corpului Diplomatic şi Consular al României din anul 1990, a fost ambasador al României în Qatar în perioada 1999-2003, ambasador al României în Irak în perioada 2004-2009, ambasador al României în Australia în perioada 2010-2012 şi a condus, în perioada 1997-1999, Direcţia Orientul Mijlociu din Centrala MAE.

Sursa: MAE

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *