Magistratul Nicolae Timofti, discurs pro-european in fata Parlamentului care l-a ales Presedinte al Moldovei

Parlamentul de la Chişinău l-a votat vineri pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, informează PRO TV Chişinău, potrivit agenţiei Mediafax.

Nicolae Timofti, până în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean.

Republica Moldova pune astfel capăt unei crize politice care durează de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar.

Singurul candidat în scrutinul de vineri pentru postul de preşedinte al Republicii Moldova, magistratul Nicolae Timofti, a pledat pentru integrarea europeană, ca o idee care să unească oamenii, în discursul său din Parlament, relatează PRO TV Chişinău.

“Pentru mine este o adevărată onoare să mă aflu astăzi în faţa dumneavoastră. Eu nu am făcut niciodată politică şi nici nu voi face în viitor, de aceea discursul meu va fi unul nu politic, ci cetăţenesc”, a afirmat Timofti.

“Ţara noastră este divizată, este nevoie de o idee care să unească oamenii, iar această idee este integrarea europeană. Oamenii trebuie să înţeleagă că UE este un spaţiu de valori şi bunăstare şi că ei merită să fie acolo. Astăzi sunt forţe care încearcă să discrediteze această idee. Datoria mea va fi să explic cetăţenilor importanţa integrării”, a subliniat el.

Mai multe informaţii aici.

Sursa articol: Mediafax.ro
Sursa foto: marianvitalie.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *