MAI: Declaraţia Vivianei Reding privind aderarea României la Schengen este “lipsită de fundament juridic”

Reprezentanţii Ministerului Administraţiei şi Internelor se declară “surprinşi” că vicepreşedintele Comisiei Europene, comisarul pe justiţiei Viviane Reding, a corelat Raportul pe justiţie, din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), cu aderarea României la spaţiul Schengen, între care CE a stabilit că nu există nicio legătură. MAI aminteşte că decizia aderării la Schengen este luată de miniştrii de interne ai statelor membre, proces în care Viviane Reding nu are niciun amestec, potrivit Gandul.info.

Totodată, Consiliul Justiţiei şi Afacerilor Interne (JAI) din iunie 2011 a stabilit în unanimitate că România îndeplineşte condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, conform acquis-ului comunitar, reaminteşte MAI.

“Este surprinzător faptul că un oficial al Comisiei Europene face o conexiune explicită între Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi procesul de aderare la Schengen, în pofida punctului de vedere susţinut de Comisia Europeană şi prezentat de către Serviciul Juridic al Consiliului Uniunii Europene, potrivit căruia între cele două procese nu există nicio legătură“, se arată într-un comunicat al MAI.

Sursa: Gandul.info
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.