Referendum 2012. MAI: Nu s-a înregistrat niciun incident de la deschiderea urnelor

Secretarul de stat al MAI, Ioan Nicolae Căbulea, a declarat că nu s-a înregistat duminică niciun incident electoral de la deschiderea urnelor, aproximativ 33.000 de cadre ale Ministerului de Interne asigurând paza la secţiile de votare, transmite Mediafax.

Oficialul ministerial a spus că au fost predate pe bază de proces-verbal secţiile de votare preşedinţilor acestora, iar de la deschiderea lor şi până la ora 8.00 nu a fost înregistrat la nivel naţional niciun incident electoral.

El a precizat că paza celor 18.242 de secţii de votare din România este asigurată de 33.000 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar pe litoral şi în celelalte zone turistice forţele de ordine au fost suplimentate.

Potrivit secretarului de stat pe probleme de ordine şi siguranţă publică din MAI, pe parcursul zilei de duminică sunt deschise, între orele 8.00 şi 22.00, toate serviciile de evidenţă a persoanei, astfel încât cetăţenii să-şi poate ridica sau să le fie eliberate acte de identitate. Situaţia este similară şi în ceea ce priveşte serviciile de paşapoarte.

Secretarul de stat a adăugat că pe parcursul campaniei de referendum au fost înregistrate 203 incidente minore, din care 106 în mediul rural, cele mai multe fiind în Bucureşti. Concret, în Capitală s-au înregistrat 27 de incidente electorale.

El a mai spus că su fost aplicate şi 28 de sancţiuni contravenţionale.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  mai.gov.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.