Manifestatie neautorizata de amploare impotriva proiectului Rosia Montana – 3.000 de oameni au cerut demisia Guvernului

rosia montanaIn jur de 3.000 de persoane au protestat duminica seara in Piata Universitatii fata de proiectul de exploatare miniera de la Rosia Montana, avizat pozitiv de Guvernul Ponta in urma cu cateva zile.

Fara sa aiba o autorizatie de protest, manifestantii s-au adunat in jurul orei 17:00 la fantana din Piata “21 Decembrie 1989” de langa Universitate, iar dupa 2-3 ore au pornit spre Piata Victoriei, unde au cerut demisia Guvernului. Protestatarii au revenit apoi in Piata Universitatii, de unde au inceput sa plece abia dupa miezul noptii, relateaza HotNews.

Circulatia rutiera intre Piata Universitatii si Piata Victoriei a fost blocata timp de cateva ore. Mitinguri similare au fost organizate duminica seara si la Timisoara, Iasi, Brasov, Barlad, Targu Mures, Alba Iulia, Rosia Montana si chiar Budapesta, Praga, Bruxelles si Viena.

Protestul a venit pe fondul avizului dat de Guvern, saptamana aceasta, unui proiect de lege ce da unda verde exploatarii minereurilor din perimetrul Rosia Montana. Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului spre adoptare. Victor Ponta si alti lideri USL au declarat in repetate randuri, inainte de a ajunge la putere, ca proiectul de la Rosia Montana trebuie stopat, iar politicienii care sunt de acord cu acesta ar fi fost mituiti.

Sursa: HotNews.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Manifestatie neautorizata de amploare impotriva proiectului Rosia Montana – 3.000 de oameni au cerut demisia Guvernului

  1. vesnica pomenire 09/09/2013 at 09:32

    bloggerii la parastas img580.imageshack.us/img580/1338/3uiz.png

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *