Alegerile din Georgia. Mai aproape de Occident sau Rusia?

UPDATE: Coaliţia de opoziţie a miliardarului Bidzina Ivanişvili devansează partidul preşedintelui Mihail Saakaşvili la alegerile legislative de luni din Georgia, potrivit rezultatelor preliminare parţiale furnizate marţi dimineaţă de Comisia Electorală.

 

Georgienii  merg luni, 1 octombrie, la urne in cadrul unor alegeri legislative in care partidul presedintelui Mihail Saakasvili, Miscarea Nationala Unita (ENM) infrunta formatiunea opozitiei, Visul Georgian, condusa de miliardarul Bidzina Ivanisvili, conform HotNews.ro.

Georgia condusa de pro-occidentalul Mihail Saakasvili e un aliat important al Romaniei la Marea Neagra. De Georgia depinde proiectul energetic AGRI, care ar urma sa aduca gaze naturale lichefiate din Azerbaidjan la Constanta via Georgia – un proiect prin care Romania incearca sa diminueze dependenta fata de importurile din Rusia.

Coalitia de opozitie Visul Georgian a lui Ivanisvili il acuza pe Saakasvili de instituirea unui regim autoritarist in aceasta fosta republica sovietica afectata de saracie, scrie Mediafax.

Saakasvili afirma, la randul sau, ca principalul sau opozant, in cazul in care va ajunge la putere, va pune capat modernizarii tarii si o va trimite intr-un trecut marcat de coruptie si haos.

Citiți mai multe AICI.

Sursa: HotNews.ro
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *