Alegeri parlamentare in Ucraina. Rezultate parţiale

UPDATE: Partidul preşedintelui Viktor Ianukovici se clasează primul în urma alegerilor legislative din Ucraina, fiind urmat de alianţa fostului premier Iulia Timoşenko, încarcerată, formaţiunea boxerului Vitali Kliciko şi naţionaliştii reprezentând o surpriză, potrivit rezultatelor parţiale, informează Mediafax, potrivit RomaniaLibera.ro.

Partidul Regiunilor a obţinut 37% din voturi şi este urmat de alianţa pro-Timoşenko, care a obţinut 21% din voturi, potrivit rezultatelor parţiale anunţate de Comisia electorală luni dimineaţa.

Detalii aici.

Ucrainienii sunt chemati duminica la urne pentru a alege un nou parlament, favoritul cursei electorale fiind partidul de guvernamant, urmat de formatiunea fostului premier Iulia Timosenko si de cea a celebrului boxeur Vitali Kliciko, transmite HotNews.ro.

Alegerile legislative sunt urmarite indeaproape de Occident din cauza temerilor de fraudare. Potrivit AFP, Rusia urmareste indeproape alegerile din Ucraina, mizand pe victoria partidului presedintelui Victor Ianukovici, favorabil apararii intereselor Moscovei in republica fost-sovietica.

Birourile de vot s-au deschis la ora 6:00 GMT (8:00 ora Romaniei) si se inchid la ora 18:00 GMT (20:00 ora Romaniei). La inchiderea lor, vor fi publicate mai multe sondaje de opinie, iar primele rezultate sunt asteptate in cursul noptii de duminica spre luni.

Cititi mai multe aici.

Sursa: HotNews.ro, RomaniLibera.ro
Foto:  es.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *