Angela Merkel, descrisă drept varianta feminină a lui Don Corleone

O nouă carte, “Naşa”, scrisă de un membru al Uniunii Creştin Democrate (CDU) germane susţine că Angela Merkel s-a transformat în echivalentul feminin al liderului mafiot Don Corleone din The Godfather (Naşul), devenind obsedată de putere, relatează The Independent, în ediţia online, potrivit Money.ro.

Cartea, intitulată “Naşa: Cum reconstruieşte Angela Merkel Germania”, este scrisă de Gertrud Höhler, în vârstă de 71 de ani, o veterană a creştin-democraţilor germani care i-a fost consilier fostului cancelar Helmut Kohl. Aceasta o acuză pe Merkel că ruinează euro, că este obsedată de putere şi că instaurează un regim autocrat la limita totalitarismului.

Höhler susţine că, dat fiind că Merkel a crescut în Germania de Est comunistă, ea nu înţelege cu adevărat democraţia şi este convinsă că cel mai important lucru este să rămână la putere. Ca urmare, afirmă ea, Merkel şi-a redus la tăcere toţi criticii şi s-a dispensat de adversarii politici înlăturându-i fără milă şi înjunghiindu-i în spate.

Höhler susţine că deşi Merkel se vede ca o “Regină a Europei”, în realitatea ea ruinează euro. “Nimeni nu o poate acuza pe maestra economisirii că este risipitoare”, scrie ea. “Dar economisirile forţate reprezintă o încălcare a principiilor economiei de piaţă. Creşterea economică necesită venit şi consumatori”, insistă ea.

Sursa: Money.ro
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *