Avocat-partener CE: Politica Marii Britanii fata de studentii romani si bulgari este ilegala

Politica Marii Britanii de a refuza studentilor romani si bulgari angajarea este nedreapta si, mai mult decat atat, incalca legile Uniunii Europene, sustine Galina Kostadinova, avocat bulgar care lucreaza pentru Your Europe Advice (serviciu al Comisiei Europene ce ofera consultanta cetatenilor europeni cu privire la libertatea de miscare), relatează Ziare.com.

Galina Kostadinova scrie, in Euractiv ca publicatia The Independent a avut de curand un articol in care se arata ca studentii din Romania si Bulgaria sunt tratati incorect, comparativ cu alti europeni.

Galina Kostadinova arata ca din prima zi cand pui piciorul in Marea Britanie, ca roman sau bulgar, trebuie sa iti depui cererea la UK Border Authority (UKBA) pentru un “certificat galben”, care confirma dreptul de munca part-time.

Ceilalti studenti au dreptul sa se angajeze din prima zi, insa romanii si bulgarii au de asteptat si zece luni sau mai mult. Intre timp, anul academic se incheie si au dificultati in a se intoarce acasa, deoarece UKBA pastreaza cartea de identitate sau pasaportul, asa ca nu pot iesi din tara cat se proceseaza cererea.

Cititi aici mai multe argumente aduse de Galina Kostadinov.

Sursa: Ziare.com
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.