Barack Obama: „Palestinienii merită un stat al lor”

Preşedintele american Barack Obama a declarat, în timpul vizitei sale de joi la Ramallah, că Statele Unite sunt determinate să creeze din Palestina un stat suveran, notează Adevarul.ro.

Barack_ObamaDupă discuţia cu preşedintele Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, Obama a precizat că poziţia actuală a Israelului faţă de Palestina  nu este una care să faciliteze pacea dintre ele. Din acest motiv, secretarul de stat John Kerry va face tot ce îi stă în putinţă pentru a diminua conflictul dintre cele două ţări, a adăugat liderul de la Casa Albă, potrivit BBC News.

Barack Obama a spus că un atribut important în a obţine şi a menţine pacea în Orientul Mijlociu este acela de „a crea un stat israelian puternic şi stabil, unde să se pună accent pe securitate, pe lângă un stat palestinian suveran şi independent”.

Întrebat ce părere are despre soluţia conflictului israelo-palestinian prin constituirea a două state, Obama a precizat: „Cred cu tărie că este posibilă, dar şi că este foarte dificil de realizat. Pe scurt, palestinienii merită un stat al lor”.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *