Berlinul, îngrijorat în legătură cu libertatea presei în Marea Britanie

edward snowdenGuvernul german a criticat miercuri metodele folosite de Marea Britanie în legătură cu jurnalul The Guardian în cadrul afacerii Snowden şi şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la libertatea presei în această ţară, relatează AFP, potrivit Realitatea.net.

Într-un interviu pentru cotidianul Berliner Zeitung, delegatul ministerial responsabil cu drepturile omului, Markus Loning, a estimat că Londra a ‘trecut linia galbenă’ .

Duminica trecută, autorităţile britanice l-au reţinut timp de nouă ore, la aeroportul Heathrow din Londra, pe David Miranda, partenerul de viaţă al lui Glenn Greenwald, jurnalistul The Guardian aflat la originea publicării documentelor obţinute de fostul consultant american Edward Snowden.

Marţi, cotidianul a dezvăluit că a trebuit să distrugă, la presiunile făcute de Londra, documentele confidenţiale utilizate pentru a dezvălui sistemul de spionaj al Agenţiei Naţionale americane de Securitate (NSA).

Există, într-adevăr, motive de îngrijorare. Marea Britanie are o tradiţie lungă şi puternică de respectare a libertăţilor, însă consider inacceptabil modul în care autorităţile l-au reţinut pe David Miranda pe aeroportul Londra-Heathrow‘, a declarat Loning.

Sursa: Realitatea.net
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.