Berlusconi: Ieşirea Germaniei din zona euro nu ar fi o tragedie

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a lansat joi o serie de critici cu privire la euro, la fondul de ajutor european, la politicile de austeritate adoptate în Europa, mergând până la a afirma că “dacă Germania ar ieşi din zona euro nu ar fi o tragedie”, informează Mediafax.

“Marea înşelătorie nu este Guvernul de tehnocraţi (al lui Mario Monti, n.red.), nici ceea ce este pe cale să se întâmple în Italia, marea înşelătorie este euro”, a afirmat Berlusconi, care a asistat la prezentarea cărţii unuia dintre apropiaţii săi.

Magnatul media a subliniat că a “dus multiple bătălii în Europa împotriva celor care vroiau să dea arhitecturii europene doar reguli de austeritate cu iluzia că acestea ar putea relansa economia”. “Dar am fost o voce izolată”, a afirmat el.

Sunt două posibilităţi, apreciază Berlusconi, pentru a ajuta statele europene să iasă din criza actuală: fie “se ajunge la o situaţie în care BCE este creditor în ultimă instanţă”, fie, dacă nu, “Germania să iasă din euro”, ceea ce, în opinia lui, “nu ar fi o tragedie”.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *