Tony Blair: Europa are nevoie de un presedinte ales direct

Tony Blair, fostul prim-ministru al Marii Britanii, a declarat ca Uniunea Europeana ar putea functiona mult mai bine, daca presedintele sau ar fi ales in mod direct de catre cetatenii sai.

Intr-o declaratie interpretata de unii comentatori ca “o aplicatie pentru un loc de munca”, fostul oficial britanic crede ca blocul comunitar s-ar descurca mai bine daca ar fi condus de un lider puternic, aprobat de cetatenii UE, scrie Agerpres, potrivit Business24.ro.

“Din aceasta criza europeana poate aparea in cele din urma posibilitatea de a realiza un model de integrare europeana durabil”, a pledat Blair. “Alegerile la nivel european pentru presedintie (…) reprezinta calea cea mai directa de a implica publicul”, a sustinut fostul premier.

“O alegere pentru un post mare detinut de o singura persoana este ceva ce cetatenii pot intelege”, a explicat Blair. “Problema cu Parlamentul European este ca, desi este ales clar in mod democratic, experienta mea este ca oamenii nu se simt aproape de europarlamentarii lor“, a adaugat fostul premier.

Sursa: Business24.ro
Foto:  wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *