Bloomberg: Proiectul care ar ieftini de 3-6 ori transportul de mărfuri în Europa, întârziat de cearta politicienilor olandezi cu cei români

Planurile Uniunii Europene de creare a unui coridor de transport între Marea Neagră și Marea Nordului, pe Dunăre și Rin, sunt ținute în loc de dispute legate de utilizarea fondurilor, impactul asupra mediului și fenomenul migrației, informează Bloomberg, potrivit Realitatea.net.

Problema este deosebit de gravă, întrucât transportul fluvial este de șase ori mai ieftin decât cel rutier și de trei ori mai ieftin decât cel feroviar. Astfel, dacă navele ar putea circula, permanent, între Constanța și Rotterdam, economiile ar fi extraordinare, potrivit Jurnalul.ro.

Pentru ca planul european să fie funcțional, este necesară extinderea și modernizarea Portului Constanța. Specialiștii Portului Rotterdam se pregăteau să vină în România, pentru a oferi consultanță și asistență în cadrul acestui proiect, dar Guvernul olandez de dreapta s-a opus, în urma disputei dintre Amsterdam și București pe tema aderării României la spațiul Schengen.

Citiți articolul integral AICI.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *