ATENTIE! 250 EURO, amenda pentru injuraturi la Bruxelles

Autorităţile din Bruxelles au decis să lupte mai riguros împotriva insultelor proferate pe stradă, care vor fi de acum înainte pasibile de o amendă ce ar putea ajunge până la 250 de euro, au anunţat marţi surse muncipale, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

“Orice formă de insultă, cu caracter sexual, rasist, homofob sau de alt gen, este de acum înainte pedepsită”, a explicat primarul socialist al capitalei belgiene, Freddy Thielemans. Inedită în Belgia, această dispoziţie vizează să lupte împotriva sentimentului de impunitate pentru lipsa de politeţe cotidiană.

Municipalitatea a încheiat un protocol de acord cu parchetul, care lasă posibilitatea celei dintâi să aplice o amendă administrativă de la 75 la 250 de euro pentru injurii şi, de asemenea, pentru furturi simple şi lovituri care nu provoacă răni.

Aceste delicte rămâneau până în prezent puţin pedepsite din cauza întârzierii tribunalelor, a explicat un purtător de cuvânt al primăriei. “În consecinţă, o parte din cei 2.500 de poliţişti ai oraşului erau slab motivaţi să lupte împotriva acestui tip de fapte”, potrivit lui.

Sursa: Gandul.info
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *