Canada, îngrijorată de rata criminalităţii în rândul imigranţilor romi

Romani_peopleAgenţia Serviciilor de Frontieră din Canada (ASFC) se declară îngrijorată de rata înaltă a criminalităţii în rândul solicitanţilor de azil romi, veniţi din România, care pun “populaţia canadiană în pericol”, potrivit unui raport citat luni în ediţia electronică a publicaţiei La Presse, preluat de Gandul.

Raportul privind “migrarea ilegală” a persoanelor venite din Romania a fost publicat în noiembrie 2012, autorităţile constatând o creştere a numărului de romi, care trec clandestin frontiera dintre statul american Vermont şi provincia canadiană Quebec, pentru a cere azil în Canada.

“Imigranţii ilegali români de etnie romă vin în Canada tot mai frecvent, ocolind procesul de imigrare legală, pentru a beneficia de servicii sociale şi de programe generoase de ajutor pentru refugiaţi”, potrivit acestui raport al ASFC.

“Acestă mişcare ilegală subminează nu numai sistemul de imigrare canadian, dar de asemenea pune în pericol populaţia canadiană, prin activităţile infracţionale pe care le desfăşoară majoritatea migranţilor veniţi în Canada“, informează raportul.

Sursa: Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *