Cât de îndatorați suntem?

Datoria publică globală la ora actuală este o lungă înșiruire de cifre care este tot mai mare. Mai precis, aproape 49 de mii de miliarde. Din acești bani, peste 11 mii de miliarde de dolari sunt numai datoria americanilor. Alte 12 mii de miliarde reprezintă datoria Japoniei. Așadar, aceste două state dețin aproape jumătate din datoria totală a lumii, confoRm cifrelor The Economist, preluate de Capital.ro.

În urmă cu 10 ani, datoria publică globală era de aproape 20 de mii de miliarde, iar în urmă cu 5 ani era de aproape 30 de mii de miliarde de dolari.

în anul 2002, România avea o datorie de 11,8 miliarde de dolari, la o populație de aproape 22 de milioane de locuitori. Acest lucru însemna o datorie publică pe cap de locuitor de 542 de dolari. Ca pondere în PIB, datoria publică reprezenta în urmă cu 10 ani 27,8%, conform The Economist.

Cum arată cifrele în 2012?

Datoria publică a României a ajuns la 57 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că a crescut de 5 ori în ultimii 10 ani.  Ca pondere în PIB, datoria publică a ajuns la 32,9%, conform The Economist.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Capital.ro
Foto:  es.123rf.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *