Cel mai bogat sat din China – fiecare locuitor are în cont minimum 250.000 de dolari

china_moneyÎn țara Marelui Zid există un sat cu 2.000 de locuitori care este socotit cel mai bogat din China

satul Huaxi este locuit de 2.000 de oameni, cu toți acționari ai Jiangsu Huaxi Group, companie condusă de membrii familiilor fondatoare și listată la bursă din anul 1998. În anul 2011, coproraţia a avut o cifră de afaceri de 7 miliarde de dolari. Fondat în 1961 de secretarul Partidului Comunist Wu Renbao, Huaxi este caracterizat ca un “sat socialist model”, potrivit Capital.ro.

Visul lui Renbao a fost de a tranforma un sat de fermieri într-unul de oameni bogaţi, iar acesta s-a îndeplinit. În acest sat se folosesc cele mai moderne metode din agricultură, există fabrici de oţel şi de textile şi un zgârie nori de 328 de metri înălţime.

Dintre cei 2.000 de rezidenţi, 1.600 fac parte din familiile fondatoare. Venitul pe gospodărie este de peste 100.000 de euro pe an, iar în faţa vilelor unde locuiesc săteni există maşini de lux precum BMW sau Mercedes Benz. Fiecare sătean are dreptul la o maşină, o casă, servicii medicale gratuite, educaţie gratuită şi ulei gratis.

În ierarhie urmează rezidenţii din satele învecinate care au fost absorbite în timp de Huaxi, şi apoi pe treapta cea mai de jos a ierarhiei se situează zecile de mii emigranţii cărora le revine cea mai mare parte a muncii.

Sursa: Capital.ro

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *