Concluzia Forumului Economic de la Davos: Criza din Europa nu s-a încheiat

euro coinCriza din Europa nu s-a încheiat, chiar dacă euro s-a stabilizat, a fost concluzia bancherilor şi miniştrilor de Finanţe prezenţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, care au avertizat că depăşirea problemelor economice şi a şomajului masiv va dura ani de zile, potrivit Adevarul.ro.

„Există o diviziune clară între pieţele financiare, unde se crede că multe probleme au fost rezolvate, şi oamenii din economia reală, în special din guverne”, a declarat ministrul suedez de Finanţe Anders Borg, pentru CNBC.

Şomajul din Europa va scădea cu numai 0,1 puncte procentuale în acest an, la 11,7%, economia este în stagnare, salariile reale nu cresc în majoritatea ţărilor, iar Suedia şi Franţa vor avea nevoie de ani de zile pentru reformarea pieţelor muncii, a arătat Borg.

„În aceste condiţii este foarte periculos să declarăm încheierea crizei, pentru că acest lucru ar submina percepţia necesară la nivelul companiilor, populaţiei, sindicatelor, pentru a putea traversa acest proces”, a arătat oficialul suedez.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: freefoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.