David Cameron: Vom face un referendum în Marea Britanie – rămânem în UE sau ieşim complet

david cameronPremierul britanic David Cameron a promis că, în cazul în care va fi reales, va organiza un referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană până în 2017, a declarat acesta miercuri într-un discurs foarte aşteptat privind viitorul relaţiilor dintre Londra şi UE, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

“Va fi un referendum pe o problemă clară: in/out” (înăuntru/afară) şi va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015, a declarat şeful Guvernului britanic.

In ce priveste motivarea adusa pentru organizarea referendumului peste doi ani, Cameron a declarat ca “ar fi gresit sa intrebam oamenii daca sa ramanem sau sa plecam inainte de a avea ocazia sa reglemantam relatia.”

“Eu nu sunt un izolaţionist”, a asigurat liderul conservator. “Nu vreau decât un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun şi pentru Europa”, a afirmat el.

De asemenea premierul a fost foarte clar in privinta adoptarii monedei unice: UK nu va adopta moneda unica si nu va face parte din zona euro.

Surse: HotNews.ro, Gandul.info
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.