EAPN: Un sfert dintre europeni sunt supuși riscului sărăciei

În 15 mai 2012, 14 ONG-uri sociale, printre care și  Rețeaua Europeană Antisărăcie (EAPN) au lansat o campanie intitulată „Bani europeni pentru reducerea sărăciei ACUM!”.

Campania îndeamnă statele membre să îşi respecte angajamentele de reducere a sărăciei prin asigurarea alocării fondurilor comunitare necesare pentru incluziunea socială şi combaterea sărăciei.

Se face apel în special la respectarea de către statele membre a propunerii Comisiei de a aloca 25 % din bugetul politicii de coeziune pentru FSE şi 20 % din FSE pentru a-i ajuta pe cei aproape un sfert dintre europeni care sunt supuşi riscului sărăciei şi al excluziunii sociale.

Campania a lansat o petiţie în întreaga UE pe acest subiect, petiție semnată de peste 12.600 de persoane din întreaga UE.

Fintan Farrell, directorul Reţelei europene împotriva sărăciei, a afirmat:„«Investiţiile sociale» şi «obiectivele de reducere a sărăciei» trebuie să evolueze de la stadiul de idei frumoase la cel de acţiuni concrete – cum ar fi un Fond social european mai puternic, care să vizeze în mod clar combaterea sărăciei şi a excluziunii sociale.”

Petiția poate fi semnată aici.

Detalii aici.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.