Copiii din Europa încep să învețe limbi străine la vârste din ce în ce mai mici. Engleza este în top

Copiii din Europa incep studiul limbilor straine la varste din ce mai mici, cei mai multi intre 6 si 9 ani, se arata intr-un raport publicat de Comisia Europeana.

In ultimii 15 ani, majoritatea tarilor a redus varsta de incepere a studiului obligatoriu al limbilor straine, iar unele au inclus limbile straine in programa prescolara, se mai arata in studiul citat.  

Potrivit Comisiei Europene, comunitatea germanofona din Belgia le ofera copiilor lectii de limbi straine de la varsta de 3 ani. Raportul, intitulat Key Data on Teaching Languages at School in Europe 2012 , arata ca engleza este cea mai predata limba straina in UEurmata “de departe” de franceza, spaniola, germana si rusa.

Copiii din Europa încep studiul limbilor străine la vârste din ce în ce mai fragede, cei mai mulţi între 6 şi 9 ani. În ultimii 15 ani, majoritatea ţărilor au redus vârsta de începere a studiului obligatoriu al limbilor străine, iar unele au inclus limbile străine în programa preşcolară.

Raportul subliniază că un număr tot mai mare de elevi studiază acum două limbi timp de cel puțin un an în cadrul învățământului obligatoriu. În medie, în anul școlar 2009/2010, 60,8% dintre elevii de gimnaziu învățau două sau mai multe limbi străine, ceea ce înseamnă o creștere de 14,1% față de anul școlar 2004/2005. În aceeași perioadă, proporția elevilor de școală primară care nu învățau o limbă străină a scăzut de la 32,5% la 21,8%.

„Diversitatea lingvistică şi culturală este unul dintre atuurile majore ale Uniunii Europene”, a declarat Androulla Vassiliou, comisarul pentru educaţie, cultură, multilingvism şi tineret.

„Învăţarea limbilor facilitează comunicarea între ţări şi popoare şi încurajează mobilitatea transfrontalieră şi integrarea migranţilor. Mă bucur să constat că până şi cei mai tineri dintre cetăţenii noştri au parte de bucuria de a descoperi limbile străine. Îi încurajez, de asemenea, pe cei interesaţi să nu se limiteze la cele mai vorbite limbi străine, pentru a putea aprecia cu adevărat incredibila diversitate lingvistică a Europei”.

Citiţi mai multe AICI.

Sursa: ec.europa.eu
Foto:  veroirycontarblog.blogspot.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.