Federaliștii europeni vor o mai bună integrare europeană

Federaliștii europeni au organizat Recepția de Iarnă a Europenilor Federaliști la Bruxelles în data de 6 decembrie 2012.

În timpul seratei, participanții au sărbătorit aniversarea de 40 de ani a JEF (Tinerii Europeni Federaliști) alături de membri, parteneri din alte organizații pro-europene.

Toți vorbitorii au exprimat necesitatea unei Europe mai unite și democratice și au pledat pentru o abordare reală federalistă în procesul de integrare europeană. Ei au abordat și dificultatea de a fi federalist în actualul context economic și financiar, fiind încrezători că ne îndreptăm spre o mai bună integrare europeană.

”Statele Unite ale Europei  este un vis ce poate fi transpus în realitate”-Franco Frattini

Întrebat dacă tratatul constituțional respins în 2005 ar fi putut ajuta UE să se îndrepte în direcția bună, Franco Frattini, fost ministru de Externe al Italiei în 2004, acesta a ridicat problema uniunii bancare, pe care acest o vede realizată prin ”o foarte bună evoluție și punere în aplicare a Tratatelor”, mai degrabă decât prin modificarea acestora.

Ideea unei ”Constituții Europene” a fost respinsă de alegătorii francezi și olandezi în referendumuri separate în 2005 și este dificil de văzut cum acest text ar fi funcționat mai bine decât Tratatul de la Lisabona, notează debatingeurope.eu.

Mai multe declaratii in video:

Franco Frattini responds to a question from Antonio on fiscal union and banking supervision from Debating Europe on Vimeo.

Franco Frattini a fost ministru de Externe al Italiei în 2004, și unul dintre semnatarii oficiali ai Tratatului de Instituire a unei Constituții pentru Europa.

 

Sursa: DebatingEurope.eu
Foto:  www.facebook.com/european.federalist

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.