Financial Times: Oficialii statelor membre fac planuri de buget fără Marea Britanie

Oficiali ai UE au început să lucreze la un plan pentru formularea unui buget pe termen lung fără Marea Britanie, pas care reflectă frustarea tot mai ridicată privind cererea Londrei pentru îngheţarea cheltuielilor, care nu poate fi reconciliată cu poziţia celorlalte state, scrie Financial Times, potrivit  Mediafax și Realitatea.net.

Atât oficiali UE cât şi diplomaţi ai statelor membre au analizat fezabilitatea juridică şi tehnică pentru un astfel de buget, au declarat surse apropiate situaţiei, înaintea unui summit care începe, joi, la Bruxelles.

Perspectivele acestei întâlniri au devenit mai puţin optimiste în ultimele zile, scrie Financial Times. Mai mulţi diplomaţi au ajuns la concluzia că va fi imposibilă acceptarea cererilor Marii Britanii şi se aşteaptă la un eşec.

Din cauza poziţiei Marii Britanii, se caută, atât în capitalele naţionale cât şi la Bruxelles, o soluţie în 26. Este analizată opţiunea din perspectivă financiară şi juridică“, a spus un oficial.

Guvernul britanic a anunţat că este”sigur” că ideea este discutată la Bruxelles, dar a respins ca “inacceptabilă” posibilitatea unui acord de buget fără Marea Britanie.

Mai multe informatii AICI.

Sursa: Realitatea.net
Foto:  wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *