Cât îi costă pe francezi repatrierea rromilor

Franţa nu poate primi toată mizeria din lume şi din Europa.” Până la sfârşitul acestei luni, 7.000 de români şi de bulgari vor fi repatriaţi, a declarat recent ministrul de Interne francez Manuel Valls.

Suma pe care Franţa o cheltuieşte pentru fiecare rom trimis înapoi în România se ridică la câteva zeci de mii de euro.Fără a specifica dacă sunt romi sau nu, imigranţii ilegali din România şi Bulgaria sunt beneficiarii cei mai numeroşi ai acestor cheltuieli ale statului francez, arată rapoarte oficiale.

Legea franceză privind imigraţia stabileşte faptul că imigranţii ilegali care trăiesc sub limita sărăciei şi nu au mijloacele necesare să se întoarcă în ţările de origine vor fi repatriaţi pe cheltuiala statului francez.  Franţa îi plăteşte fiecăruia un bilet de avion până acasă, precum şi o alocaţie de 300 de euro, iar pentru copii câte 100 de euro. Singura condiţie este ca imigrantul ilegal să fi trăit cel puţin trei luni în Franţa, în condiţii de mare sărăcie.

În 2011, Franţa a cheltuit 20,8 milioane de euro pentru repatrierea imigranţilor ilegali: 9,4 milioane de euro cu transportul şi 11,4 milioane de euro cu ajutoarele financiare. Având în vedere că în 2011 au fost repatriaţi 15.334 de imigranţi ilegali, cu plata de ajutoare financiare excluzând transportul, se poate spune că Franţa a plătit în medie 743 de euro pentru fiecare imigrant ilegal repatriat – bani în mână.

Sursa: Gandul.info
Foto: fr.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *