Franța vrea să convingă Spania să ceară ajutor extern

 Franţa face presiuni asupra Spaniei pentru a determina guvernul de la Madrid, condus de premierul Mariano Rajoy să ceară ajutor financiar de la Uniunea Europeană şi să lase deoparte îngrijorările Germaniei, au declarat surse apropiate discuţiilor, potrivit Mediafax.

“Este o modalitate pentru ca restul Europei să se asigure că nu există niciun risc ca Spania să facă ceea ce a făcut în ianuarie, să dea înapoi în privinţa măsurilor de reformă imediat după ce vor fi încheiate înţelegerile.  Este tensiune constructivă, pentru a se asigura că Spania va cere sprijin într-un final”, comentează pentru Bloomberg Ricardo Santos, economist la BNP Paribas Londra.

Parisul consideră că o solicitare de ajutor din partea Spaniei ar fi un semnal către investitori în sprijinul eficacităţii măsurilor anticriză luate de UE şi ar putea pune capăt crizei înainte să se extindă către Italia şi Franţa, au arătat sursele citate de Bloomberg.

Premierul spaniol a afirmat miercuri că ar putea evita un pachet de ajutor extern deoarece promisiunile BCE privind o intervenţie au redus deja suficient costurile de finanţare.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.