Franta, urmatoarea piesa de domino care se va prabusi?

Franta ar putea fi urmatoarea piesa de domino din zona euro care se va prabusi, in contextul in care perspectivele economiei franceze sunt tot mai sumbre, avertizeaza specialistii din cadrul companiilor Legal & General Investments si Carmignac Gestion, potrivit Ziare.com.

Desi situatia financiara a Spaniei s-a aflat in atentia publicului in ultimele luni, rezultatele economice ale Frantei, una dintre cele mai mari si mai importante natiuni din Europa, devin tot mai ingrijoratoare, scrie Investment Week.

Michel Canoy, manager la L&G Investments, este de parere ca Franta nu mai poate fi considerata ca facand parte din centrul Europei ca urmare a esecului sau de a-si reduce deficitul. Canoy a vandut recent o mare parte din expunerea sa fata de datoria tarii.

“Franta ar putea sa faca o surpriza foarte neplacuta anul viitor. Trebuie sa isi reduca deficitul sub 3% in urmatorii doi ani, insa are nevoie de 33 de miliarde de euro pentru a atinge aceasta tinta, astfel incat tara se confrunta cu provocari uriase”, a spus Canoy.

“Companiile mici si mijlocii se muta din Franta in Marea Britanie, ceea ce va afecta cresterea”, a mai spus el.

Articolul integral poate fi accesat aici.

Sursa: Ziare.com
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *