Geert Wilders vrea să mute centrele de azil în România

Liderul partidul populist olandez PVV, Geert Wilders, vrea înfiinţarea unor centre pentru solicitanţii de azil în ţări ca România, pentru a descuraja imigraţia în Olanda, relatează miercuri cotidianul Algemeen Dagblad, citat de Le Vif/L’Express, în ediţia electronică.

Potrivit planului PVV, orice solicitant de azil care se prezintă în Olanda ar trebui trimis în străinătate, unde va putea aştepta luarea unei decizii cu privire la permisul său de sejur, arată Realitatea.net.

Geert Wilders consideră că acest plan ar oferi “avantaje spectaculoase” pentru Olanda. “Inconvenientele generate de solicitanţii de azil ar dispărea pe dată, iar costul de primire ar scădea enorm”, susţine el.

Deputatul PVV Sieste Fritsma adaugă că acest plan va face Olanda mai puţin atrăgătoare pentru solicitanţii de azil şi că imigranţii ilegali nu vor mai putea să întârzie în ţară. Fritsma a declarat că “motivaţia de a se întoarce voluntar, de exemplu în Irak, va fi mult mai mare dacă solicitantul de azil este obligat să aştepte în România”.

Sursa: Realitatea.net
Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Geert Wilders vrea să mute centrele de azil în România

  1. Nina Oltean 22/08/2012 at 14:11

    Nu un dement reprezinta Olanda. Fiecare cu catastrofele lui…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *