Germania nu mai este dispusă la concesii în privinţa Greciei

Luni s-a aflat la Berlin ministrul de externe grec, Dimitris Avramopoulos, joi soseşte  preşedintele francez François Hollande, iar vineri primul ministru elen, Antonis Samaras. Subiectul principal al acestor vizite şi întîlniri este unul singur: salvarea Greciei din marasmul crizei datoriilor şi, nu în ultimul rînd, salvarea monedei euro, scrie Realitatea.net.

Consultările miniştrilor de externe din Germania şi Grecia s-au încheiat fără concesii făcute Atenei – care ar avea nevoie de 2,5 miliarde de euro în plus. Suma întreagă alocată asanării Greciei s-ar ridica astfel la aproximativ 14 miliarde €.

După întîlnirea celor doi miniştri, şeful diplomaţiei germane, Guido Westerwelle, a încercat să mai liniştească opinia publică, avertizînd faţă de anumite „concluzii precipitate“ care nu contribuie la rezolvarea problemelor. Totodată, Westerwelle a spus că Berlinul nu este de acord cu „modificări substanţiale“ a reformelor convenite. Guvernul federal doreşte ca Grecia să rămînă în zona euro, a subliniat Westerwelle. Cheia însă se află la Atena, a adăugat ministrul.

Sursa: REALITATEA.NET

Foto: en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *