Guvernele europene vor să impoziteze averea Bisericii Catolice

Autorităţile vor să perceapă impozite pe proprietăţile deţinute de biserică care nu sunt folosite în scopuri religioase, transmite Hotnews care citează Washington Post, conform TVRinfo.ro.

În Spania, unde Biserica Catolică deţine şcoli, case, parcuri, terenuri de sport şi restaurante, impozitele ar putea ajunge până la 3 miliarde de euro pe an,  un impact devastator asupra acesteia.

“Costurile crizei ar trebui să fie suportate în mod egal de către fiecare persoană şi instituţie”, a declarat pentru Washington Post, Ricardo Rubio, membru în Consiliul Municipal din Alcala, Spania.

Şi în Italia, oficialii fac tot mai multe presiuni pentru imnpozitarea proprietăţilor bisericeşti care au scop comercial.

Dacă s-ar introduce taxe pe proprietate, Biserica Catolică italiană ar putea plăti anual taxe de până la 720 de milioane de euro, ca urmare a planurilor guvernului de a-i retrage scutirile de taxe, titrează BBC.

Sursa: TVRinfo.ro
Foto:  http://ro.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Guvernele europene vor să impoziteze averea Bisericii Catolice

  1. ursus 30/10/2013 at 09:12

    Activitatile comerciale ale bisericilor nu sunt impozitate dar ale mele de ce sunt impozitate?Care este diferenta intre SRL-ul meu si SRL-ul lui popa?Amandoua urmaresc realizarea de profituri si orice profit trebuie impozitat.Pot sa spun ceva despre popa?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *