Comisarul Johannes Hahn în vizită în Grecia pentru a promova fondurile regionale ca mijloc de redresare

Comisarul UE pentru politica regională, Johannes Hahn, se află astăzi în Grecia, pentru a promova cea mai eficientă modalitate de a utiliza fondurile regionale ale UE pentru creștere în următorul buget pe termen lung al UE, informează Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

Comisarul Hahn se va întâlni la Atena cu cei 13 guvernatori ai regiunilor din Grecia pentru a stabili domeniile în care Comisia Europeană consideră că Grecia își poate concentra cel mai bine eforturile în următoarea perioadă bugetară 2014-2020 și pentru a sublinia domeniile care trebuie abordate pentru a exploata la maximum resursele financiare disponibile în prezent. Aceasta va constitui un punct de plecare pentru discuții referitoare la modul în care programele sunt concepute și la direcția în care se concentrează în ultimă instanță investițiile.

Comisarul Hahn va călători, de asemenea, la Salonic, unde se va întâlni cu membri ai comunității de afaceri din nordul Greciei pentru a evalua impactul fondurilor regionale pe teren și pentru a discuta măsurile menite să creeze un mediu mai favorabil pentru întreprinderi.

Pe durata vizitei la Salonic, el va vizita proiecte cofinanțate, însoțit de primarul orașului Salonic, Yannis Boutaris.

nainte de întâlnirea de la Atena cu guvernatorii, comisarul Hahn a declarat: „Venim în Grecia cu un mesaj de speranță. În prezent, fondurile europene sunt principalul instrument pentru investiții publice al Greciei. Am remarcat eforturile considerabile depuse pentru a aborda sistemele complexe și supraîncărcate de gestionare a fondurilor UE. În prezent, este necesar să depunem eforturi suplimentare și să ne concentrăm pe investiții despre care știm că vor da rezultate în această perioadă extrem de critică”.

El a adăugat: „Ca urmare a recentei reforme regionale și administrative Kallicrates, care oferă mai multă putere și responsabilitate regiunilor, Grecia are în prezent o șansă de a-și transforma regiunile în motoare de redresare și creștere viitoare”.

Detalii AICI.

Foto: ec.europa.eu

 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *