Marea Britanie vrea să limiteze accesul imigranţilor la serviciile medicale gratuite

Flag_-_Great_BritainImigranţii din România şi Bulgaria care călătoresc în Marea Britanie fără să aibă un loc de muncă trebuie să deţină o asigurare medicală privată, pentru a evita ca Serviciul Naţional de Sănătate să devină un “serviciu de sănătate internaţional”, apreciază ministrul britanic pentru Migrare Mark Harper, potrivit Mediafax.

Publicaţia Daily Mail, citata de sursa mentionata,  scrie că o limitare a accesului la îngrijiri de sănătate gratuite este considerată o măsură-cheie în vederea prevenirii unui val de imigranţi din cele două ţări membre UE după anularea restricţiilor, la sfârşitul acestui an.

“Cetăţenii europeni nu au un acces nerestricţionat la Marea Britanie, ei trebuie să îşi exercite drepturile din tratatul (UE). Acest lucru înseamnă că trebuie să muncească, să studieze sau să desfăşoare activităţi independente. Avem deja reguli dure privind accesul la ajutoare sociale, (dar) trebuie să vedem dacă putem face ceva să le consolidăm”, a declarat ministrul britanic pentru Migrare.

“În plus, studenţii UE şi cei care desfăşoară activităţi independente trebuie să nu fie o povară pentru ţara gazdă, ceea ce înseamnă că trebuie să deţină lucruri ca o asigurare de sănătate. Avem un Serviciu Naţional de Sănătate (National Health Service, NHS), nu un serviciu internaţional de sănătate”, a subliniat el.

Mai multe informatii aici.

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *