Mark Carney, omul care a ferit economia canadiana de criza, noul guvernator al Băncii Angliei

Numirea lui Mark Carney, in prezent guvernator al Bancii Centrale a Canadei, la sefia Bancii Angliei (BoE), este considerata de majoritatea britanicilor “o gura de aer proaspat” pentru revitalizarea sistemului bancar britanic bulversat de criza si de scandaluri, scrie Ziare.com.

Fost bancher de investitii la Goldman Sachs, unde a lucrat mai mult de zece ani, Carney este recunoscut la nivel mondial pentru masurile anti-criza neconventionale prin care a reusit sa fereasca bancile canadiene de socuri. El este, de asemenea, presedintele Consiliului de Stabilitate Financiara (FSB), format din reprezentantii primelor 20 de economii mondiale, pozitie din care a contribuit la elaborarea unor noi reguli pentru banci, in cadrul sistemului Basel III.

Canadianul in varsta de 47 de ani va prelua noul post incepand cu 1 iulie 2013, dupa retragerea lui Sir Mervyn King (64 de ani), aflat la conducerea BoE timp de un deceniu.

Industria financiara britanica a salutat numirea canadianului la conducerea BoE, considerand-o o gura de aer proaspat si un semnal revigorant privind dorinta guvernului de a arata ca Marea Britanie este deschisa expertizei externe.

Mai multe detalii aici.

Sursa: Ziare.com
Foto:  wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *