Compromis între Franţa şi Germania asupra supervizării bancare. Merkel: Crearea unei autorităţi de supraveghere bancară va necesita “timp”

Crearea unei autorităţi unice de supraveghere bancară va necesita “timp”, ci nu “una sau două luni”, a apreciat în noaptea de joi spre vineri cancelarul german Angela Merkel, subliniind că este vorba despre o condiţie prealabilă oricărei recapitalizări directe a băncilor, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

Liderii europeni reuniţi în cadrul  summitului european au ajuns la o înţelegere asupra unui calendar “foarte ambiţios” în vederea creării unei instituţii unice de supraveghere a băncilor din zona euro, a subliniat Merkel într-o conferinţă de presă, la finalul primei zile a summitului.

Această supraveghere bancară “nu îşi va putea începe activitatea în practică la 1 ianuarie”, ci “va fi creată în cursul lui 2013“, a precizat ea, potrivit Gandul.

După mai multe ore de negocieri joi seara, Franţa şi Germania au ajuns, până la urmă, la un compromis, şi anume Berlinul obţine o aplicare graduală a mecanismului, iar Parisul obţine ca supervizarea să se aplice celor 6.000 de bănci din zona euro, ci nu doar celor mai importante.

Sursa: Gandul.info, Mediafax.ro
Foto:  flickr.com 

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.