Angela Merkel, în vizită la Atena. Aproximativ 25.000 de oameni protestează pe străzi

UPDATE: Aproximativ 25.000 de oameni protestează la Atena faţă de vizita cancelarului german Angela Merkel, o manifestaţie marcată de violenţe, informează Mediafax.

Grupuri de protestatari au aruncat cu pietre, cu sticle incendiare şi s-au luat la bătaie cu agenţi ai forţelor de ordine care au utilizat gaze lacrimogene.

Detalii AICI.

 

Merkel a fost întâmpinată la Atena de sute de protestatari care îi reproşează măsurile dure de austeritate impuse poporului elen, după intrarea în criza economică, transmite Libertatea.ro.

“Afară Merkel, Grecia nu este colonia ta” sau “Asta nu e Uniunea Europeană, e sclavagism”, sunt doar câteva dintre sloganurile scrise pe bannerele protestarilor din Piaţa Syntagma, notează publicația.

Angela Merkel sea flă astazi la Atena, într-o vizită simbolică, de prietenie faţă de poporul grec pe care-l critica până acum.

Centrul Atenei este închis astăzi, circulaţia fiind întreruptă între orele locale 9.00 şi 22.00, timp în care peste 6.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pe străzile centrale pentru menţinerea ordinii şi evitarea oricărui incident neplăcut.

Surse: Libertatea.ro, Romedia.gr
Foto:  ec.europa.eu

Share daca ti-a placut articolul:

One Response to Angela Merkel, în vizită la Atena. Aproximativ 25.000 de oameni protestează pe străzi

  1. Pingback: Merkel: Grecia trebuie să facă în continuare parte din istoria europeană | caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *