Nouriel Roubini: “Zona euro se dezintegrează, dacă nu se mişcă lucrurile înainte, totul se va duce de râpă”

Ultimele evenimente care s-au petrecut la nivel global, criza din zona euro, conflictul cu Iran sau problemele fiscale din SUA par să ducă economia globală către o “furtună perfectă”, scrie huffingtonpost.com, potrivit Gandul.info.

Mai mulţi economişti s-au reunit la finalul acestei săptămâni în Italia, la Como, pentru a discuta problemele economice de la nivel global.

Economistul american Nouriel Roubini, cel care a prezis criza din 2008, susţine că actuala situaţie economică nu se va îmbunătăţi simţitor în următorii ani.
“Istoria ne spune că atunci cand avem o criză cu un prea mare deficit privat şi apoi public, procesul de revenire este unul lung şi dureros care va dura până la zece ani”, a declarat Nouriel Roubini Un raport dat publicităţii de OECD (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) arată că economiile ţărilor din G7 vor creşte cu doar 0,3% în trimestrul al treilea din 2012. Mai mult, situaţia din zona euro scade încrederea la nivel global, ajungându-se astfel la rate mari de şomaj şi creştere economică tot mai mică.

Roubini este de părere că singura soluţie este extinderea politicii de uniune monetară la un sistem unitar bancar, fiscal şi politic: “Zona euro se dezintegrează, dacă nu se mişcă lucrurile înainte, totul se va duce de râpă”.

Sursa: Gandul.info
Foto:  en.wikipedia.org

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.