OECD reduce considerabil prognoza de creştere

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD) şi-a redus drastic previziunile privind economia mondială, avertizând că un posibil eşec al soluţionării crizei euro şi al evitării unui blocaj fiscal în Statele Unite ale Americii ar putea declanşa o recesiune la nivel global, informează Adevarul în ediția electronică.

Organizaţia internaţională cu sediul la Paris a estimat creşterea Produsului Intern Brut pentru cele 34 de ţări membre, toate cu economii dezvoltate, la 1,4% în 2013, înregistrând o scădere considerabilă faţă de previziunea de 2,2% făcută acum şase luni.

Raportul OECD prezintă informaţiile într-o notă sumbră, în special pentru cele 17 state membre ale zonei euro – care, încă blocate în recesiune, prezintă cele mai mari riscuri pentru economia mondială.

„Prin prisma celor întâmplate recent, semnele ieşirii din criză au fost ignorate nu o dată din cauza unei încetinirii economice reînnoite sau chiar a unei recesiuni mai profunde în unele ţări”, se arată în document, adăugându-se că „riscul unei noi contracţii majore nu poate fi exclus.”

Mai multe informatii aici.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  shutterstock.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *