Papa Francisc, primul papă din America şi primul non-european din anul 741

papa franciscFrancisc este primul papă din America, primul care este iezuit şi primul non-european de la Grigore al III-lea în secolul al VIII-lea, care era născut în Siria, scrie Mediafax.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, în vârstă de 76 de ani şi trei luni, este al optulea papă ca vârstă la momentul alegerii sale în Scaunul Sfântului Petru, cel mai bătrân dintre toţi fiind papa Clement al X-lea ales în 1670 (aproape 80 de ani). Este totuşi puţin mai tânăr ca predecesorul Benedict al XVI-lea la momentul alegerii sale în 2005 (78 de ani).

In calitate de cardinal, a ocupat mai multe pozitii administrative, devenind membru al Comisiei pentru America Latina si al Consiliului Familiei. S-a facut cunoscut prin smerenia sa, conservatorismul doctrinar si angajamentul fata de justitia sociala. Traieste intr-o locuinta mica, a renuntat la limuzina cu sofer in favoarea transportului in comun si isi gateste singur, potrivit HotNews..

La moartea Papei Ioan Paul al II-lea, Jorge Mario Bergoglio a fost considerat “papabil” si a participat la conclavul din anul 2005, in care a fost ales Papa Benedict al XVI-lea.

Surse: Mediafax.ro, HotNews.ro
Foto: wikipedia

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.