Ce scrie presa străină despre Premiul Nobel pentru Pace primit de UE

Premiul Nobel pentru Pace acordat Uniunii Europene a împărţit continentul în două tabere. Eurocraţii de la Bruxelles şi cancelariile europene nu fac decât să exulte la aceasta neaşteptată onoare, în timp ce euroscepticii îşi descarcă oful pe Comitetul Nobel din Norvegia scrie Der Spiegel, potrivit Cotidianul.ro.

Unul dintre edtorialiştii cotidianului britanic The Daily Telegraph scrie că premiul acordat de comitetul Nobel este “dincolo de parodie”. El arată că premiul a fost acordat prematur, pentru că “nu avem nicio idee despre cum se va încheia acest experiment de creare a unei federaţii”.

“Franţa şi Germania nu au mai pornit un război din 1945. Dar să punem asta pe seama UE este o înţelegere profund greşită a istoriei”, scrie The Spectator, care consideră acordarea premiului drept o decizie “bizară”.

Daily Mail a publicat fotografii cu protestatarii din Atena arzând drapelul Germaniei naziste în momentul vizitei Angelei Merkel, citându-l în acest context pe eurodeputatul britanic Martin Callanan declarând; “Probabil că premiul este pentru pacea şi armonia de pe străzile din Atena şi Madrid.”

Citiți mai multe AICI.

Sursa: Cotidianul.ro
Foto:  istockphoto.com

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *