Presedintele Bancii Mondiale vrea reducerea saraciei. Ce planuri are

JimYongKimCerand noi obiective ambitioase pentru a-i ajuta pe cei vulnerabili, presedintele Grupului Bancii Mondiale, Jim Kim Yong a prezentat astazi o agenda indrazneata pentru comunitatea globala privind incheierea pana in 2030 a saraciei extreme si promovarea prosperitatii pentru a stimula veniturile a 40% dintre cei mai saraci cetateni din fiecare tara.

“Suntem intr-un moment propice in istorie cand succesele ultimelor decenii si perspectivele economice din ce in ce mai favorabile pot converge in oferirea tarilor in curs de dezvoltare a unei sanse ca –pentru prima data- sa ia sfarsit saracie extrema” a declarat Kim intr-un discurs la Universitatea Georgetown, potrivit unui comunicat al Bancii Mondiale.

“Datoria noastra este de a asigura ca aceste conditii favorabile se potrivesc cu deciziile privind realizarea acestei oportunitati istorice”.

Vorbind in avans despre viitoarea Reuniune dintre Banca Mondiala si FMI, Kim a observat ca economiile in curs de dezvoltare si-au revenit repede din criza si se afla intr-o pozitie stabila.

Creșterea productivității în sectorul privat, sursa a 90 la suta din totalul locurilor de muncă, este mare.

Pentru a atinge acest obiectiv dificil, de a eliminate saracia extrema, Kim a descries trei factori necesari:

Primul, pentru a atinge acest tel in 2030 va fi nevoie de o accelerare a ritmului de crestere observat in ultimii 15 ani, si in particular cresterea sustenabila ridicata in Asia de Sud si Africa sub-sahariana.

In al doilea rand va fi nevoie de cresterea efoturilor de consolidare a incluziunii si asigurarea ca acestea crestere  se traduce in reducerea saraciei, mai precis prin crearea de locuri de munca.

In al treilea rand, va fi nevoie ca potentiale socuri – precum noi crize ale alimentelor, combustibilului, financiare, sau dezastre climatic sa fie evitate sau attenuate.

Mai multe informatii despre cum va interveni Banca Mondiala in atingerea acestui scop, AICI.

Share daca ti-a placut articolul:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *